Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Artikel naar persoon:

tijdsbesparing bij de beschikbaarstelling

Met het automatisch artikel-naar-persoon-systeem kan veel tijd worden bespaard. Bij het artikel-naar-persoon-systeem, ook wel dynamische beschikbaarstelling genoemd, wordt het artikel door automatische magazijnkranen rechtstreeks naar de medewerker bij de werkopening getransporteerd, nadat deze het gewenste artikel via een stellingbedieningsapparaat heeft opgevraagd. Het artikel-naar-persoon-systeem is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kunnen kleine onderdelen in het automatisch magazijn voor kleine onderdelen en pallets in het automatisch palletmagazijn bewaard worden.

Met dit automatisch artikel-naar-persoon-systeem wordt veel tijd bespaard doordat de verplaatsingstijden en de tijd voor het zoeken naar de verschillende artikelen wegvallen. Verder wordt de transporttijd verkort door de snelle en volautomatische transporttoestellen. Hierdoor ontlast het "artikel-naar-persoon"-systeem de medewerkers, er ontstaat een prettig werkritme. De opslagruimte kan dankzij het compacte artikel-naar-persoon-systeem optimaal worden benut, zodat huur-, stook- en stroomkosten kunnen worden bespaard. Een van de grootste voordelen is het lage foutquotum bij het artikel-naar-persoon-systeem, dat de exacte informatie over opgeslagen benodigde artikelen in de besturingssoftware heeft opgeslagen. Arbeidsongevallen waarbij de producten beschadigd raken of de medewerkers letsel oplopen, kunnen door het artikel-naar-persoon-systeem worden voorkomen, omdat de magazijnkranen altijd een veilig transport van de artikelen garanderen.

Magazijnliften zoals de Hänel Lean-Lift® en de Hänel Rotomat® werken volgens het artikel-naar-persoon-principe.

Artikel-naar-persoon-principe: Hänel Lean-Lift® en Hänel Rotomat® magazijnlift

Met de Hänel magazijnsystemen kan het artikel-naar-persoon-principe optimaal worden toegepast. Producten zoals de Hänel Lean-Lift® of de Hänel Rotomat® magazijnlift brengen het gewenste artikel veilig, snel en comfortabel naar de persoon. De Hänel Rotomat® industrielift benut de beschikbare ruimtehoogte optimaal en garandeert niet alleen een snelle toegang tot het artikel, maar ook tot wel 60% meer opslagcapaciteit. Zo kan dure opslagruimte optimaal worden benut. Geen lange afstanden meer, het geklauter op ladders komt te vervallen en het rugbelastend bukken bij het uitnemen van artikelen is verleden tijd. Artikelen en onderdelen kunnen bij het artikel-naar-persoon-principe snel worden gepakt – en dat op ergonomische uitneemhoogte.

Ook de Hänel Lean-Lift® werkt volgens het artikel-naar-persoon-principe: dit magazijnsysteem bespaart kosten en helpt de oppervlakte van een ruimte economischer te benutten. De opgevraagde artikelen gaan binnen enkele seconden naar de werkopening en kunnen daar op ergonomische uitneemhoogte worden gepakt. De toegangstijden worden door de Hänel magazijnsystemen flink verkort – er kunnen veel meer artikelen worden verzameld.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.