Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Automatisch kleingoedmagazijn

Kleine onderdelen ruimtebesparend opslaan

Speciale magazijnsystemen voor kleine onderdelen zijn ideaal om kleine onderdelen ruimtebesparend in bakken op te slaan en indien nodig snel bij de hand te hebben. De zogenaamde automatische kleingoedmagazijnen (AKL) vergemakkelijken het pick- en logistieke proces en zorgen voor meer efficiëntie en comfort in de dagelijkse bedrijfsprocessen. Het automatische kleingoedmagazijn is een geautomatiseerd, computergestuurd magazijn waarin kleine onderdelen in speciale bakken worden ondergebracht. Het bestaat uit een stellingsysteem met een of meerdere gangen en een stellingbedieningsapparaat (afgekort SBA) per gang. De kleine onderdelen zijn in speciale bakken of andere laadhulpmiddelen opgeslagen. Een transporttechniek zorgt ervoor dat de bakken op aanvraag door het stellingbedieningsapparaat naar de pickplaats worden getransporteerd – en vervolgens weer terug.

Hoe het automatische kleingoedmagazijn werkt

De benodigde kleine onderdelen worden naar het magazijnbeheersysteem, bijvoorbeeld een goederenbeheer- of ERP-systeem, overgedragen. Dit systeem stuurt de informatie door naar de besturingssoftware van het automatische kleingoedmagazijn. De software zorgt ervoor dat de juiste bakken worden getransporteerd. Nadat de picker de benodigde onderdelen uit de bak heeft gehaald, wordt deze automatisch weer terug in het magazijnsysteem voor kleine onderdelen getransporteerd.

Voordelen van een magazijnsysteem voor kleine onderdelen

Een automatisch kleingoedmagazijn maakt korte toegangstijden en door de volautomatische afwikkeling van het op- en uitslaan meer efficiëntie in het bedrijf mogelijk. De overslagcapaciteit - ook bij een zeer grote verscheidenheid aan artikelen - stijgt, de opslagruimte wordt ondertussen ook optimaal benut. Kleine onderdelen kunnen ruimtebesparend in bakken, op plateaus of in dozen opgeslagen en desgewenst snel gepakt worden. De hoogte van het magazijn kan probleemloos worden benut. Het automatische kleingoedmagazijn is een efficiënte en rendabele oplossing voor alle plaatsen waar een hoge overslagcapaciteit wordt verlangd en tegelijkertijd veel verschillende artikelen met elk een beperkt aantal stuks aanwezig zijn.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.