Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Automatisch magazijn voor betere transporttijden

Door een automatisch magazijn vervallen de
verplaatsings-, zoek- en transporttijden

Automatische magazijnen werken volgens het artikel-naar-persoon-systeem. Dit betekent dat de stellingsystemen motorisch aangedreven en handmatig via een stellingbedieningsapparaat, dat is uitgerust met bepaalde software, bestuurd worden. De artikelen worden op pallets, in dozen, boxen of soortgelijke opslagmiddelen bewaard en automatisch machinaal op- en uitgeslagen. Zo kunnen arbeidsongevallen bij het op- en uitslaan worden voorkomen. Het magazijn bereikt door de automatisering een zeer hoge veiligheidsstandaard.

De verbeterde organisatie is een ander voordeel van een automatisch magazijn:

  • Een benodigd artikel zoeken, dit lang en omslachtig transporteren en bij een vergissing weer terugbrengen naar de opslagplaats kost heel veel tijd en verlaagt de productiviteit van een bedrijf. 
  • De zoektijden zijn dankzij speciale software te verwaarlozen, de verplaatsings- en transporttijden worden voor rekening genomen door het automatisch magazijn, dat de artikelen altijd veilig en betrouwbaar transporteert. Hierdoor wordt transportschade voorkomen. 
  • Een van de grootste voordelen van een automatisch magazijn is de enorme ruimtebesparing. Het magazijn heeft dankzij zijn compactheid minder ruimte in een gebouw nodig, waardoor huur-, stroom- en stookkosten kunnen worden bespaard.

Toename van de betrouwbaarheid door automatische magazijnen

Een automatisch magazijn is bovendien erg betrouwbaar: dankzij de software is de informatie over de magazijnvoorraad altijd zeer actueel en de locaties van de artikelen kunnen nauwkeurig getraceerd en gevolgd worden. Automatische magazijnen zijn er in veel uitvoeringen, die aan de voorwaarden van verschillende bedrijven zijn aangepast. Er zijn bijvoorbeeld automatische hogestellingmagazijnen, automatische kleinestellingmagazijnen, automatische palletstellingmagazijnen en nog veel meer andere automatische magazijnen. De Hänel magazijnsystemen zijn de beste voorbeelden van een automatisch magazijn. Zowel de Rotomat® magazijnliften volgens het roulatieprincipe als de verticale liften Hänel Lean-Lift® en Hänel Multi-Space® worden wereldwijd als automatisch magazijn gebruikt. Zo kan de efficiëntie in de intralogistiek door een automatisch magazijn worden verhoogd.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.