Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
  • Automatisch magazijnsysteem voor een stijging van de arbeidsproductiviteit

Automatisch magazijnsysteem voor een stijging van de arbeidsproductiviteit

Tegenwoordig worden automatische magazijnsystemen
steeds vaker in bedrijven gebruikt

Het automatisch magazijnsysteem werkt volgens het artikel-naar-persoon-principe.
Dat wil zeggen dat de magazijnapparaten motorisch aangedreven en handmatig via een stellingbedieningsapparaat, dat is uitgerust met bepaalde software, bestuurd worden.
Deze procedure helpt een bedrijf in meerdere opzichten.

Punt één: door het wegvallen van handmatige werkzaamheden
kunt u de arbeidsproductiviteit verhogen.

Door de automatisering van een magazijnsysteem wordt er veel tijd en ruimte bespaard. Aangezien elk bedrijf een ander magazijnsysteem nodig heeft, is er een grote verscheidenheid aan automatische magazijnsystemen. Door de verdere ontwikkeling van automatische magazijnsystemen wordt deze vorm van intralogistiek zeer aantrekkelijk voor bedrijven van verschillende omvang.

Punt twee: de veiligheid voor arbeiders en producten wordt verhoogd.

Door de kortere en gestructureerde werkroutes wordt het aantal onnodige bedrijfsongevallen beperkt, omdat de medewerkers door de zelfstandige werking van de automatische magazijnsystemen alleen nog maar met het regelsysteem communiceren om bij het gewenste product te komen. Hierdoor wordt ook het product beschermd. Door de opslag in zo'n systeem wordt het vallen of zoekraken van een product tot een minimum beperkt.
Punt drie: de hoogste voorraadnauwkeurigheid en orderkwaliteit bereiken.
Dankzij de orde in een automatisch magazijnsysteem kan heel precies worden gevolgd wat zich waar bevindt. Zo wordt de magazijnlogistiek flink verbeterd. Ook het zoekraken van een product wordt door het stellingsysteem tot een minimum beperkt, omdat in zo'n automatisch magazijnsysteem aan elk product een eigen plaats wordt toegewezen. Deze plaats wordt bij het plaatsen en uitnemen aangehouden om een efficiënte orde te behouden.

Hänel biedt met zijn magazijnliften en intralogistieke oplossingen het bij bijna alle behoeften passende automatisch magazijnsysteem.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.