Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Automatische magazijnsystemen:

efficiëntie, veiligheid en comfort

Aangezien elk bedrijf verschillende eisen aan een magazijnsysteem stelt, is er een grote verscheidenheid aan automatische magazijnsystemen. Automatische magazijnsystemen werken volgens het artikel-naar-persoon-systeem. De stellingsystemen worden motorisch aangedreven en met een stellingbedieningsapparaat bediend. Het complete magazijnproces wordt daarbij via magazijnbeheersoftware bestuurd. Door de automatisering van magazijnsystemen wordt veel tijd en ruimte bespaard en door de vermindering van handmatige werkzaamheden kan de arbeidsproductiviteit stijgen. Dankzij de verdere ontwikkeling van automatische magazijnsystemen wordt deze vorm van interne bedrijfslogistiek aantrekkelijk voor bedrijven van verschillende omvang.

Een voordeel van de automatische magazijnsystemen is de verhoogde veiligheid voor medewerkers en producten. Door de autonome werking van de automatische magazijnsystemen communiceren de medewerkers alleen nog maar met het regelsysteem om bij het gewenste product te komen. Zo ontstaan kortere en gestructureerde werkroutes en wordt het aantal onnodige bedrijfsongevallen beperkt.
Andere voordelen van automatische magazijnsystemen zijn de hoogste voorraadnauwkeurigheid en orderkwaliteit. Dankzij de software-ondersteunde orde in een automatisch magazijnsysteem kan heel precies worden gevolgd wat zich waar bevindt. Zo wordt de magazijnlogistiek flink verbeterd. Ook het zoekraken van een artikel wordt tot een minimum beperkt, omdat in een automatisch magazijnsysteem aan elk artikel een vaste plaats wordt toegewezen en de toegang via software is geregeld.

Naast al deze voordelen biedt de Hänel Lean-Lift® nog een ander belangrijk voordeel: qua hoogte geoptimaliseerde opslag. Hierdoor kan de Hänel Lean-Lift® tot wel 60% ruimtebesparing in vergelijking met automatische magazijnsystemen creëren.

Automatische magazijnsystemen: de Hänel Lean-Lift®

Automatische magazijnsystemen zijn intelligente onderdelen van een moderne logistieke en opslagketen. De Hänel Lean-Lift® onderscheidt zich op knappe wijze van klassieke magazijnsystemen en maakt al op het kleinste grondoppervlak een maximale opslagcapaciteit mogelijk. Hij slaat artikelen en onderdelen zonder ruimteverlies qua hoogte geoptimaliseerd op. De optimale ruimtebenutting zorgt ervoor dat ruimtes economischer benut worden en dat kosten kunnen worden bespaard. Afzonderlijke opties van Hänel maken automatische magazijnsystemen nog efficiënter en zorgen ervoor dat de Hänel Lean-Lift® volledig op de eisen van een bedrijf kan worden afgestemd. De Hänel Lean-Lift® is ergonomisch en veilig en maakt een optimaal onderdelenbeheer mogelijk. Automatische magazijnsystemen zoals de Hänel Lean-Lift® kunnen in diverse branches op allerlei manieren worden gebruikt en bevorderen de efficiëntie van de dagelijkse bedrijfsprocessen.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.