Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Elektronica-magazijn speciaal voor elektronische componenten

In een speciaal elektronica-magazijn kunnen elektronische componenten veilig worden opgeslagen en op aanvraag snel en betrouwbaar ter beschikking worden gesteld

Elektronica-magazijn: Magazijnsysteem voor de elektronica-industrie

Binnen de elektronica-branche worden aan een magazijn speciale eisen gesteld. Meestal betreft het gevoelige of erg kleine componenten die voor de productie moeten worden opgeslagen en op verzoek snel beschikbaar moeten zijn. Hier hebben automatische magazijnsystemen, die speciaal zijn afgestemd op elektronische onderdelen resp. kleine onderdelen, hun deugdelijkheid bewezen. Een elektronica-magazijn in de vorm van een omloopstelling of magazijnlift zorgt voor de betrouwbare en gestructureerde opslag van verschillende componenten en een snelle toegang voor navenant snel verlopende productieprocessen.

Een elektronica-magazijn kan als magazijnoplossing ook als tussenopslag in de productie worden gebruikt. Het wordt, als automatisch onderdelenmagazijn geconcipieerd, via software aangestuurd en maakt een snelle toegang mogelijk tot de benodigde opslagbakken. Het verwisselen van componenten kan door de automatische opslag en beschikbaarstelling van de onderdelen vanuit het magazijn praktisch worden uitgesloten. Een automatisch elektronica-magazijn functioneert volgens het artikel-naar-persoon-principe zodat de opgevraagde onderdelen direct naar de gebruiker worden gebracht.

Elektronica-magazijn voor de opslag van ook kleine en gevoelige componenten

Een automatisch onderdelenmagazijn als elektronica-magazijn optimaliseert de toegangstijden en bespaart tijd en werk. Via de software-koppeling is een permanente en betrouwbare voorraadcontrole en een op de behoefte afgestemde opslag van de componenten mogelijk. Omloopstellingen en magazijnliften kunnen uiterst ruimtebesparend worden geïntegreerd, opslagruimte kan worden gereduceerd. Omdat het systeem volgens het artikel-naar-persoon-principe werkt, kunnen artikelen ook op grote hoogte worden opgeslagen - met het elektronica-magazijn kan dus de aanwezige hoogte van de ruimte optimaal worden benut. De veiligheid en ergonomie van de werknemers wordt door een automatisch magazijnsysteem eveneens verhoogd.

Een elektronica-magazijn kan individueel worden afgestemd op de eisen van het betreffende bedrijf. Het kan als kleingoedmagazijn net zo worden geïnstalleerd als voor de opslag van grotere en ook zwaardere componenten. Van kleine SMD-componenten tot grote apparaten en elektronische componenten past het elektronica-magazijn zich helemaal aan de bedrijfseigen behoeften en productieprocessen aan. Hänel biedt verschillende oplossingen voor magazijnsystemen en zorgt voor op maat gemaakte oplossingen die op de modernste techniek zijn gebaseerd.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.