Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Gereedschapsmagazijn:

gereedschappen centraal opslaan

Het gereedschapsmagazijn wordt gekenmerkt door een flexibele aanpassing aan gereedschappen. Gereedschapsmagazijnen worden ingezet in bedrijven die voornamelijk in de productiesector actief zijn en de meest uiteenlopende gereedschappen gebruiken. Voor een centraal beheer van alle gereedschappen wordt een efficiënt gereedschapsmagazijn gebruikt. In principe wordt er onderscheid gemaakt tussen twee groepen. Bij het "persoon-naar-artikel"-systeem moet het benodigde gereedschap zelfstandig op de desbetreffende opslagplaats gezocht, gepakt en weer teruggelegd worden. Dit type gereedschapsmagazijn is goedkoop in de aanschaf en wordt vaak in kleinere bedrijven gebruikt. Een overkoepelend beheer van de gereedschappen is niet mogelijk. Bij het "artikel-naar-persoon"-systeem wordt het gereedschap vanuit een geautomatiseerd magazijn beschikbaar gesteld voor de medewerker. De zoek- en verplaatsingstijden zijn aanzienlijk korter. Dit type gereedschapsmagazijn is meestal duurder in de aanschaf. Dit kan echter vooral in grote bedrijven worden gecompenseerd door een efficiënter beheer en een efficiëntere beschikbaarstelling van de gereedschappen. Een rendabel gereedschapsmagazijn wordt bovendien gekenmerkt door een flexibele aanpassing aan de meest uiteenlopende soorten gereedschappen. Een betrouwbare bescherming tegen opslagschade en vuil is eveneens een belangrijke parameter. Met individuele gereedschapsinzetstukken en houders zijn de Hänel Lean-Lift® en de Hänel Rotomat® magazijnlift de perfecte magazijnsystemen voor de opslag van gereedschap.

Gereedschapsmagazijn van Hänel: snelle toegang, optimale ruimtebenutting

Anders dan in een klassiek goederenmagazijn worden in een gereedschapsmagazijn, zoals de naam al doet vermoeden, alleen gereedschappen bewaard. Deze worden hier vaak ook getest en gerepareerd. Boren, schroefsleutels, giet- en stansvormen, spuitgietgereedschappen, meetinstrumenten, speciale gereedschappen, frezen, kleine gereedschappen – alles kan beveiligd in een gereedschapsmagazijn worden opgeslagen. Magazijnsystemen zoals de Hänel Lean-Lift® garanderen daarbij dat de benodigde gereedschappen bijzonder snel en eenvoudig kunnen worden uitgenomen. Op een centrale plaats worden zo alle gereedschappen bewaard, het zoeken naar losse gereedschappen in de hele werkplaats komt te vervallen. Medewerkers winnen hierdoor cruciale tijd in productie- en reparatieprocessen, voor het bedrijf betaalt dit zich uit in een hogere rendabiliteit. Klanten profiteren – bijvoorbeeld in autogarages en andere werkplaatsen – van een deskundige service en snelle doorlooptijden bij de reparatie en het onderhoud.

De Hänel Lean-Lift® en de Hänel Rotomat® magazijnlift zorgen niet alleen voor een centraal magazijnsysteem en het snel uitnemen van de benodigde gereedschappen, maar ook voor een optimale ruimtebenutting – door de optimale benutting van de ruimtehoogte kan er aanzienlijk meer opslagcapaciteit worden gecreëerd.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.