Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Industrielift

Automatisch magazijnsysteem dat tijd en kosten bespaart

Automatische magazijnsystemen worden tegenwoordig in de meest uiteenlopende branches en sectoren gebruikt. Ze besparen veel tijd en werk in vergelijking met een klassiek magazijn, omdat ze niet volgens het "persoon-naar-artikel"-principe, maar volgens het "artikel-naar-persoon"-principe werken. Artikelen uit het magazijn worden automatisch computergestuurd beschikbaar gesteld en ook weer opgeslagen. Een magazijnlift vormt het hart van een geautomatiseerd magazijnsysteem.

In de magazijnlift kunnen de artikelen naar de voor hen bestemde opslagplaatsen worden gebracht. Aangezien personen niet meer naar de stellingen hoeven te gaan, kan de verticale magazijnlift ook op grote hoogtes worden gebruikt. Hierdoor kan opslagruimte optimaal worden benut. Grondoppervlak kan bespaard en magazijnsystemen kunnen ruimtebesparend geïntegreerd worden. Een industrielift zorgt niet alleen voor een efficiëntere benutting van de opslagruimte en de besparing van tijd en kosten bij pickprocessen, maar maakt ook het magazijnbeheer eenvoudiger.

Ook de veiligheid voor de medewerkers wordt verhoogd: het bukken of klimmen op ladders bij het uitnemen of opslaan van artikelen in het magazijn is verleden tijd. Het uitnemen of opslaan van artikelen wordt nu nauwkeurig en betrouwbaar door een verticale magazijnlift gedaan. En niet in de laatste plaats leveren magazijnliften ook een bijdrage aan het beschermen van producten tegen verontreinigingen, onbevoegde toegang en diefstal. Bij de magazijnlift gaat het om een gesloten systeem.

Verticale magazijnlift van Hänel: innovatieve techniek, efficiënte processen

Een verticale magazijnlift kan tegenwoordig voor de meest uiteenlopende opgaven worden gebruikt. Hij kan als expeditiemagazijn fungeren of als buffermagazijn op de productieafdeling worden gebruikt. De industrielift wordt ook als gereedschapsmagazijn of onderdelenmagazijn ingezet. De magazijnlift is niet meer weg te denken uit de moderne intralogistiek en maakt overal ter wereld deel uit van geoptimaliseerde magazijnprocessen in grote en innovatieve bedrijven.

De Hänel magazijnliften behoren tot de bekendste magazijnliften ter wereld. Er zijn verschillende systemen beschikbaar, die optimaal op de individuele eisen afgestemd en perfect in het intralogistieke concept van een bedrijf geïntegreerd kunnen worden. Alle Hänel magazijnliften slaan goederen en artikelen qua hoogte geoptimaliseerd op. Zo kan er een zeer ergonomische en ruimtebesparende opslag plaatsvinden.

Een van de industrieliften van Hänel is de Hänel Lean-Lift®: dit hightechsysteem bespaart tijd, kosten en opslagruimte en levert een belangrijke bijdrage aan een efficiënter arbeidsproces en een optimaal onderdelenbeheer. Ook de Rotomat® is een gerenommeerde magazijnlift van Hänel.Ook deze lift benut het grondoppervlak optimaal en is zeer flexibel in gebruik: er kunnen ook systemen met meerdere werkopeningen over meerdere verdiepingen worden gerealiseerd. Krachtige besturingen en de koppeling aan computersystemen maken de Rotomat® magazijnlift tot een intelligent systeem dat op allerlei manieren kan worden gebruikt.

© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.