Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Intralogistiek voor optimale magazijnprocessen

Geoptimaliseerde en soepele processen in het bedrijf met behulp
van de intralogistiek

Intralogistiek is het geheel van materiaal- en goederenstromen in een bedrijf. Anders dan bij de logistiek is bij de intralogistiek alleen de goederenoverslag binnen het bedrijf bedoeld. Het begrip intralogistiek is in het leven geroepen om een gerichte afbakening van het goederentransport buiten een bedrijf (expeditie, etc.) te creëren.

Gedetailleerde conceptualisatie en planning door intralogistiek

De intralogistiek houdt zich tegenwoordig bezig met taken zoals de gedetailleerde conceptualisatie en planning, d.w.z. dat ze de soepele gang van zaken binnen een bedrijf en ook de productie, installatie en tot slot de inbedrijfstelling van bepaalde producten en systemen optimaliseert. De intralogistiek is de basis waarop het bedrijf steunt. Hierbij is het belangrijk dat deze intralogistiek altijd up-to-date is en voortdurend wordt vernieuwd.

Hänel - uw aanbieder van intralogistiek in Nederland

Door deze ontwikkeling steeg de omzet van Duitse aanbieders van intralogistiek volgens de vereniging van Duitse machinebouwers (VDMA) in 2007 met 17% ten opzichte van het jaar ervoor. Dit geeft aan welke enorme vooruitgang er door een goede intralogistiek mogelijk is. Een goed doordachte intralogistiek wordt steeds belangrijker en zal spoedig tot de basisinventaris van elk bedrijf behoren.
Intralogistiek - materiaalstromen optimaliseren
In de hele branche helpt de intralogistiek de bedrijfsinterne materiaalstromen te optimaliseren, de performance van de interne logistiek te verbeteren en door efficiënte oplossingen de kosten te verlagen. Ook Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen speelt een belangrijke rol op deze intralogistieke markt. Vooral de producten van Hänel, zoals bijvoorbeeld de Hänel Lean-Lift® of de Hänel Rotomat®, zijn hightechproducten om interne processen te optimaliseren en de intralogistiek van bedrijven efficiënter te maken. Ook intelligente softwareconcepten spelen een grote rol in de intralogistiek. Ook op dit gebied heeft Hänel verschillende oplossingen, bijvoorbeeld de magazijnbeheersoftware HänelSoft®. Om de twee jaar vindt 's werelds grootste beurs op het gebied van intralogistiek, de CeMAT, in Hannover plaats. Hier presenteren tal van fabrikanten en specialisten uit de intralogistieke branche de nieuwste oplossingen. Uiteraard is ook Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen met een standoppervlakte van meer dan 300 m2 vertegenwoordigd op de CeMAT en laat het zijn innovatieve oplossingen voor een efficiënte intralogistiek zien.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.