Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
  • Hänel magazijn voor zware lasten - zware artikelen veilig opslaan

Hänel magazijn voor zware lasten - zware artikelen veilig opslaan

Magazijn voor zware lasten voor de opslag van bijzonder zware lasten

Zeer hoge lasten of zeer zware goederen worden in speciale magazijnen voor zware lasten opgeslagen of beschikbaar gesteld. Aangezien er bij het op- en uitslaan enorme krachten optreden, moet een magazijn voor zware lasten aan deze speciale eisen voldoen.

Hänel magazijn voor zware lasten als artikel-naar-persoon-systeem

Een magazijn voor zware lasten werkt meestal volgens het "artikel-naar-persoon-systeem". Anders dan bij stellingen voor zware lasten, waarbij enkel het laadvermogen van de afzonderlijke stellingbodems aan de hoge lasten wordt aangepast, zijn bij een magazijn voor zware lasten alle componenten zoals de motor, aandrijfcomponenten zoals kettingen alsmede opslagcontainers speciaal berekend op de hoge lasten. In het magazijn voor zware lasten worden vaak spuitgiet- of persgereedschappen opgeslagen. Voor de opslag van deze gereedschappen is bij een persoon-naar-artikel-systeem een zeer groot grondoppervlak nodig, omdat de opslaghoogte vanwege de hoge gewichten erg beperkt is. Bij een geautomatiseerd magazijn voor zware lasten kan de volledige hoogte van de hal of van het magazijn worden benut. De gereedschappen worden op verzoek automatisch naar de werkopening gebracht. Van hieruit kunnen ze vervolgens met een transportwagentje of via een kraanbaan naar de desbetreffende plaats van bestemming worden getransporteerd.

Hänel Lean-Lift® voor het magazijnsysteem

Hänel biedt met de Hänel Lean-Lift® in de uitvoering voor zware lasten een efficiënt magazijn voor zware lasten. De opslagcontainers kunnen elk met maximaal 1.000 kg beladen worden. De totale capaciteit van een Hänel Lean-Lift® in de uitvoering voor zware lasten kan tot wel 60 ton bedragen. Ook de Hänel Rotomat® magazijnlift is verkrijgbaar in een uitvoering voor zware lasten. Voor bepaalde doeleinden is ook de Rotomat® magazijnlift een ideaal magazijn voor zware lasten.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.