Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
  • Omloopstelling:

Omloopstelling:

voor een economische opslag

Bij een omloopstelling worden artikelen door middel van een omloopbeweging naar een bediener getransporteerd. Het gaat hierbij om een dynamisch magazijnsysteem dat volgens het artikel-naar-persoon-systeem werkt. Artikelen worden in bakken opgeborgen en door middel van een omloopbeweging naar de bediener getransporteerd. Het principe van de omloopstelling wordt vaak ook paternostersysteem genoemd. Het benodigde artikel wordt met behulp van een bedieningsapparaat of besturing opgevraagd en naar de werkopening gebracht. Deze omloopstellingtechniek wordt zowel voor de opslag in de industrie als in expeditiemagazijnen voor het verzamelen van artikelen gebruikt. De omloopstelling wordt ook vaak op administraties gebruikt voor het opslaan van dossiers of documenten. Hänel bouwde als eerste fabrikant in Europa omloopstellingen volgens het paternosterprincipe in serie. Tegenwoordig worden de omloopstellingen van Hänel, de Hänel Rotomat® magazijnlift en de Hänel Rotomat® kantoorlift wereldwijd succesvol gebruikt. Met de Hänel Eco-Load® heeft Hänel een systeem ontwikkeld dat door een gelijkmatige lastverdeling in de omloopstelling de energiebehoefte voor de omloopbeweging vermindert. Ook de omloopstelling helpt tijd en grondoppervlak te besparen en maakt ergonomisch werken mogelijk. Met de Hänel Rotomat® magazijnlift in High-Speed-uitvoering is Hänel er opnieuw in geslaagd om de omloopsnelheid te verhogen en zo de pickprestaties met de omloopstelling verder te verbeteren.

Omloopstelling: hoge ruimtebenutting, veiligheid en efficiëntie

Omloopstellingen bieden verschillende voordelen. Vooral de hoge oppervlakte- en ruimtebenutting pleit voor dit dynamische magazijnsysteem. Opslagruimtes kunnen optimaal worden benut, bovendien is er een vrije toewijzing van opslagplaatsen. Anders dan bij andere stellingen hoeft er bij een omloopstelling niet naar bepaalde stellingbodems te worden geklommen – het artikel komt direct naar de medewerker. Zo is een hoge mate van veiligheid gegarandeerd, bedrijfsongevallen kunnen worden voorkomen. Een ander voordeel van de omloopstelling is dat er geen lange loopafstanden naar het artikel moeten worden afgelegd en er zo tijd kan worden bespaard. Verder vervalt het zwaar tillen, wat bijdraagt aan een ergonomische werkwijze. Het omslachtig zoeken behoort met een omloopstelling eveneens tot het verleden – alles heeft zijn eigen plaats en is desgewenst snel beschikbaar.

De omloopstelling vergemakkelijkt het voorraadbeheer volgens de FIFO-methode: het beproefde "first-in-first-out"-principe kan met een omloopstelling eenvoudig worden toegepast. Zo worden de eerst gekochte artikelen ook als eerste verkocht, er blijven geen oude restanten over. Ook de LIFO-methode ("last in – first out") kan met een omloopstelling optimaal worden toegepast.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.