Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Onderdelenmagazijn voor een snelle
toegang tot reserveonderdelen

Reserveonderdelen en accessoires voor orderpicking worden in bedrijven meestal in een speciaal onderdelenmagazijn opgeslagen. Deze zijn in kleinere bedrijven vaak statisch en medewerkers moeten de benodigde artikelen volgens het 'persoon-naar-artikel'-principe zelf in het magazijn zoeken, ophalen en in het pickmagazijn verzamelen. Dit kost veel tijd en bovendien bestaat het gevaar dat dezelfde soort producten mogelijk worden verwisseld. Een automatisch onderdelenmagazijn is een efficiëntere oplossing.

Zo'n onderdelenmagazijn is computergestuurd, onderdelen worden automatisch op- en uitgeslagen. Een automatisch onderdelenmagazijn bespaart veel tijd en werk: de benodigde reserveonderdelen kunnen via de computer worden opgevraagd, een stellingbedieningsapparaat haalt de desbetreffende bakken uit de stelling en zorgt ervoor dat ze in het pickproces worden opgenomen. De medewerker pakt de benodigde reserveonderdelen en vervolgens wordt de bak weer automatisch in het stellingsysteem teruggezet. Doorlooptijden worden verkort, de kans op fouten wordt verkleind.

Opslag van onderdelen in een automatisch onderdelenmagazijn
De opslag van onderdelen in een automatisch onderdelenmagazijn zorgt voor een uitstekende voorraadtransparantie. Er kan op een eenvoudige manier overzicht over de actuele voorraadsituatie worden gehouden. Werkafstanden bij het op- en uitslaan van onderdelen komen te vervallen en er kan veel tijd worden bespaard bij het picken en de intralogistiek. De workflow wordt geoptimaliseerd.

Concurrerend blijven en klantgericht zijn: vooral bij de levering van reserveonderdelen aan klanten is een snelle en betrouwbare afwikkeling belangrijk. Het wachten op de juiste onderdelen kan namelijk niet alleen vervelend, maar ook kostbaar zijn voor de klant. Met een automatisch onderdelenmagazijn kan er snel en eenvoudig toegang tot de benodigde reserveonderdelen worden gekregen en door de moderne opslag van onderdelen kan er snel aan de eisen van klanten worden voldaan.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.