Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
  • Paternosterkastsysteem: artikelen verticaal opslaan

Paternosterkastsysteem: artikelen verticaal opslaan

In een paternosterkastsysteem kunnen artikelen verticaal
op plateaus worden opgeslagen

Het paternosterkastsysteem heeft zijn naam te danken aan het principe van de paternosterlift. Door een compacte opslag wordt er maar weinig opslagruimte in beslag genomen. Met een paternosterkastsysteem kunnen dus huur-, stook- en stroomkosten worden bespaard. Het paternosterkastsysteem werkt volgens het "artikel-naar-persoon"-principe. Dat wil zeggen dat het plateau met het benodigde artikel via een omloopsysteem naar de werkopening wordt getransporteerd, nadat de medewerker het via een invoerapparaat heeft opgevraagd. Door dit ongecompliceerde en snelle systeem komen verplaatsings-, zoek- en transporttijden bijna volledig te vervallen. Paternosterkastsystemen zijn verkrijgbaar in een gesloten en open uitvoering. In een gesloten paternosterkastsysteem zijn de artikelen tegen vuil, weersomstandigheden en onbevoegde toegang beschermd. Het foutquotum is dankzij het automatische systeem praktisch nul. De speciale software van het paternosterkastsysteem maakt een perfect overzicht van de opgeslagen en uitgenomen artikelen mogelijk en slaat alle informatie nauwkeurig op.

Magazijnpaternoster: toepassingsgebieden industrie en ambacht

Magazijnpaternosters worden vaak in de industrie en ook in ambachtelijke bedrijven, etc. gebruikt. Paternosters worden echter ook in kantoren gebruikt voor het opslaan van dossiers. De Hänel Rotomat® magazijnlift en de Hänel Rotomat® kantoorlift zijn twee voorbeelden van efficiënte magazijnpaternosters. Het bedrijf Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen bouwt sinds 1957 magazijnliften volgens het paternosterprincipe in serie. Deze paternosters waren de basis waarop dit bedrijf uitgroeide tot een van de grootste fabrikanten van magazijnliften. Talrijke bedrijven wereldwijd maken gebruik van de magazijnliften volgens het paternosterprincipe.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.