Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
  • Pickmagazijn - efficiënter picken

Pickmagazijn - efficiënter picken

Ruimtebesparing, tijdsbesparing en ergonomisch
werken in pickmagazijnen van Hänel

Pickmagazijnen worden vaak in distributiecentra of op expeditieafdelingen gebruikt. Er worden zowel reserveonderdelen als complete verzendartikelen opgeslagen. In een pickmagazijn worden alle materialen en artikelen die de picker later voor zijn order nodig heeft in deelhoeveelheden opgeslagen. Voor een pickmagazijn wordt vaak het "persoon-naar-artikel"-systeem gebruikt, maar het "artikel-naar-persoon"-systeem wordt steeds populairder.

Bij het "persoon-naar-artikel"-systeem moet de medewerker elke benodigde deelhoeveelheid zelf op de desbetreffende opslagplaats zoeken, ophalen en in het pickmagazijn verzamelen. In traditionele pickmagazijnen moeten de medewerkers vaak op ladders klimmen en artikelen in een gebukte houding pakken. Dit is absoluut niet ergonomisch en de picktijden kunnen erg lang zijn.

Zoek- en verplaatsingstijden verkorten door geautomatiseerde pickmagazijnen

Bij het "artikel-naar-persoon"-systeem worden de deelhoeveelheden vanuit een geautomatiseerd magazijn naar de picker in het pickmagazijn getransporteerd, waardoor zoek- en verplaatsingstijden vervallen. Bovendien zijn er volautomatische pickmagazijnen waarin de deelhoeveelheden door pickrobots automatisch verzameld en opgeslagen worden. Hierdoor worden de efficiëntie en nauwkeurigheid van de orderuitvoering verhoogd en pickkosten en -tijd bespaard. Bij eendimensionale pickmagazijnen, oftewel magazijnen waarin de picker alle artikelen zonder hulpmiddelen kan bereiken, is er heel veel ruimte nodig. Tweedimensionale pickmagazijnen daarentegen zijn door de picker goed te bereiken met een trap, lift of heftoestel. Ze besparen meer ruimte, maar zijn wel duurder, omdat er meer moet worden geïnvesteerd voor de desbetreffende uitrusting.

Met de Hänel Rotomat ergonomisch picken

De Hänel Lean-Lift® en de Hänel Rotomat® magazijnlift worden heel vaak in pickmagazijnen gebruikt. Ze helpen ruimte te besparen, picktijden te verkorten en dragen ertoe bij dat de medewerkers ergonomisch kunnen werken.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.