Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Een verticale lift is een automatisch beschikbaarstellingssysteem

Het beschikbaarstellingssysteem werkt volgens het artikel-naar-persoon-principe. In een verticale lift worden de artikelen in de hoogte opgeslagen en desgewenst automatisch naar de werkopening gebracht. Verticale liften worden heel vaak in de industrie direct op de productieafdeling als buffermagazijn of gereedschapsmagazijn gebruikt. Ook op de expeditieafdeling wordt dikwijls zeer efficiënt uit verticale liften gepickt. In een verticale lift zijn alle artikelen veilig en beveiligd tegen onbevoegde toegang opgeslagen. Een centrale transporteenheid, bij Hänel is dit de extractor, brengt de opslagcontainers naar de werkopening of naar de desbetreffende opslagplaatsen. Deze transporteenheid is als een "lift" centraal in de verticale lift aangebracht. Ervoor en erachter bevindt zich de opslagruimte.

Verticale lift Hänel Lean-Lift® - opslaan van de containers in passende rasterwand

Bij de Hänel Lean-Lift® worden de containers door middel van de Hänel rasterwand opgeslagen. Door het nauwe raster en de geïntegreerde hoogtemeting kan de ruimte in de Hänel Lean-Lift® optimaal worden benut. Door de opslag in de hoogte en de maximale opslagdichtheid in een verticale lift van Hänel kan zo tot wel 60 procent grondoppervlak worden bespaard. Dankzij de hoge verplaatsingssnelheden worden door de verticale lift de toegangstijden tot de opgeslagen artikelen geminimaliseerd. De Hänel Multi-Space® is ook volgens het verticale liftprincipe gebouwd. Bij deze lift kunnen de artikelen op de extractor anders dan bij de Hänel Lean-Lift® ook horizontaal worden bewogen. De integratie van de verticale liften van Hänel in computersystemen of het gebruik van de Hänel softwareoplossingen verhoogt bovendien de efficiëntie in het magazijn. Talrijke bedrijven gebruiken de verticale liften van Hänel om hun intralogistiek te optimaliseren. Verticale liften zoals de Hänel Lean-Lift® en de Hänel Multi-Space® helpen ruimte en tijd te besparen, opgeslagen artikelen te beschermen en ergonomisch te werken.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.