Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.

Een werkplek voor gehandicapten comfortabel inrichten

Voor bedrijven vanaf een bepaalde omvang is het zinvol om
zich bezig te houden met het thema "werkplek voor gehandicapten".

Om gehandicapten aan het arbeidsproces te laten deelnemen, schrijft de wet voor dat werkgevers afhankelijk van het aantal medewerkers mensen met een zware handicap in dienst nemen. In Duitsland zijn de wettelijke beginselen voor de tewerkstelling van gehandicapten in het sociale wetboek vastgelegd. Als het aanstellingsquotum niet wordt gehaald, moet er passende compensatiebedragen worden betaald. Bij de aanstelling van een persoon met een lichamelijke of geestelijke beperking ontvangt de werkgever als tegenprestatie talrijke subsidies voor het inrichten van een werkplek voor deze persoon.
Zo kunnen subsidies van het desbetreffende integratiebureau tot wel 80 procent van de ontstane kosten dekken, zodat een werkplek aan gehandicapten kan worden aangepast. Bovendien kan de werkgever tot wel 70 procent van het salaris maximaal twee jaar lang door bijvoorbeeld het federale arbeidsbureau laten betalen.

Een voor gehandicapten aangepaste werkplek optimaal inrichten

Een lager bureau of een speciaal gemaakte bureaustoel: een optimale werkplek voor gehandicapten is perfect aan de desbetreffende medewerker aangepast. Vooral voor rolstoelgebruikers moet hier met enkele dingen rekening worden gehouden. Zo moet naast de algemene barrièrevrijheid ook bijvoorbeeld op kantoor zijn gegarandeerd dat alle materialen en documenten vanuit de rolstoel bereikbaar zijn. Hoge dossierkasten en stellingen kunnen meestal niet voldoen aan deze eisen die aan een werkplek voor gehandicapten worden gesteld. Hänel maakt hier gebruik van het beproefde "artikel-naar-persoon"-principe in combinatie met rolstoelvriendelijke werkopeningen. Zo kunnen behalve rolstoelgebruikers ook kleine mensen zonder probleem via de ergonomische besturing de benodigde materialen of documenten opvragen. Door de flexibele indeling van de Hänel Rotomat® kantoorliften kan in een zeer krappe ruimte een archief voor de meest uiteenlopende eisen worden gerealiseerd.

Met liften van Hänel ervoor zorgen dat gehandicapten makkelijker kunnen werken

De liften van Hänel voldoen daarbij aan alle eisen aan een werkplek voor gehandicapten. Ook de Hänel Lean-Lift® is in veel gevallen geschikt als werkplek voor gehandicapten. Hier kan eveneens door optimale aanpassingen perfect op de eisen worden ingegaan, zodat er een voor gehandicapten aangepaste werkplek ontstaat. Voor andere speciale eisen aan een werkplek voor gehandicapten kunnen nog meer oplossingen worden geleverd. Deze worden na een analyse van de desbetreffende eisen in samenwerking met de specialisten van Hänel ontwikkeld.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.