Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
  • Onderdelenmagazijn voor veel gebruikte onderdelen

Onderdelenmagazijn voor veel gebruikte onderdelen

Vaak benodigde objecten worden in de meeste
bedrijven in een onderdelenmagazijn opgeslagen

In een onderdelenmagazijn worden bijvoorbeeld gereedschappen, reserveonderdelen, accessoires of artikelen voor orderpicking opgeslagen. Aangezien deze objecten in een bedrijf vaak worden gebruikt, is het belangrijk om orde te houden om een vlekkeloos arbeidsproces te garanderen. Onderdelenmagazijn zijn in kleinere bedrijven vaak statisch, dat wil zeggen dat medewerkers materialen zonder technische of motorische hulp uit de stellingen halen. Dit systeem wordt ook wel "persoon-naar-artikel"-systeem genoemd. Het nadeel daarbij is dat de medewerker elke benodigde deelhoeveelheid in het onderdelenmagazijn zelf op de desbetreffende opslagplaats moet zoeken, moet ophalen en in het pickmagazijn moet verzamelen. Dit kost erg veel tijd en de kans op verwisselingen bij dezelfde soort artikelen is ook aanwezig.

Automatische onderdelenmagazijnen voor grote bedrijven

In grote bedrijven staan echter vaak automatische onderdelenmagazijnen die volgens het artikel-naar-persoon-systeem werken. Hier wordt het magazijn motorisch aangedreven en door middel van een besturing door een medewerker bediend.

Onderdelenmagazijnen verkorten werkroutes en tijden voor het op- en uitslaan

Door het wegvallen van werkroutes, zowel bij het op- als uitslaan, wordt er enorm veel tijd bespaard en zo wordt de workflow in het onderdelenmagazijn geoptimaliseerd. Door het computerondersteund beheren van de opslagplaatsen is het makkelijker om overzicht over de voorraadsituatie in het onderdelenmagazijn te houden. De Hänel magazijnliften worden wereldwijd succesvol als onderdelenmagazijn ingezet. Afhankelijk van de eisen kan zowel de Hänel Lean-Lift® als de Hänel Rotomat® magazijnlift als onderdelenmagazijn worden gebruikt. Samen met de Hänel besturingen bieden de Hänel oplossingen de ideale voorwaarden voor een onderdelenmagazijn.
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.