Met uw toestemming analyseren wij het gebruik van onze website met behulp van tracking-technologieën en cookies om een optimale weergave van de website te kunnen garanderen en deze voortdurend te kunnen verbeteren. De toestemming is vrijwillig en kan te allen tijde worden ingetrokken. Verdere informatie met betrekking tot dit onderwerp vindt u in onze verklaring betreffende de gegevensbescherming.
Efficiency in de lift
Medeco verhoogt productiviteit en kwaliteit
Met de ingebruikname van twaalf Hänel Lean-Liften en een put-to-light systeem wist Medeco een flinke efficiencyslag te slaan. De productiviteit steeg met maar liefst 50%. Een slimme aanpassing van de liften resulteerde bovendien in een forse daling van het foutenpercentage.
Van incontinentiemateriaal tot washandjes; alles wat eenmalig wordt gebruikt in de zorg is terug te vinden in het 12.000 m2 tellende warehouse van Medeco in Oud-Beijerland. Vanuit het logistiek centrum levert Medeco de verbruiksgoederen aan ziekenhuizen, verzorgingshuizen en groothandels binnen en buiten Europa.

Dagelijks gaat het om zo’n 5.500 volle overdozen en 80 rolcontainers. Daarnaast worden kleinverpakkingen voor een groot deel van de orders klantspecifiek verzameld in overdozen. “Dat zijn nog eens 1.500 tot 2.000 orderregels per dag”, weet René Brakxhoofde, teamleider in het magazijn. Die laatste orders worden verzameld vanuit een twaalftal Hänel Lean-Liften.
 Verpakking Totaal: Medeco 1,8 MB
© Hänel GmbH & Co. KG Innovatieve ideeën. Perfecte techniek. Flexibele systemen.